Neem contact op! JouwBoek Webshop Homepage
Winkelwagen is leeg
Zoek op (deel van) titel, schrijver of ISBN:
homepage
Fictie / Romans
Gedichten
Non-fictie
Kinderboeken
Spiritualiteit
Lichaam+Geest
Hobbies
Geschiedenis
Wetenschap
Filosofie
Talen
Toneel/Theater
Zakelijk
Reizen
Rouwen
contact

Welkom in de webshop van JouwBoek.nl!

Hier kun je de boeken bestellen die via JouwBoek.nl en door uitgeverij U2pi zijn uitgegeven.

Wil je ook jouw eigen boek uitgeven? 

Lees er alles over op JouwBoek.nl

 

Wachtkamer Havenstraat

Door Tanja te Beek

Ruim een half jaar werkte ik als vrijwilliger in de noodopvang voor vluchtelingen in de Amsterdamse Havenstraat. Ik gaf er Nederlandse les en hielp bij praktische zaken als het ontbijt en de was. De mensen die ik tot dan toe op televisie als massa’s voorbij had zien komen, stonden nu in levenden lijve voor me. Ze veranderden van anonieme figuranten in grappige, slimme, gestreste, hulpvaardige individuen. Dat, en alles wat er in de noodopvang gebeurde, vond ik zo bijzonder, dat ik het ben gaan opschrijven.
Met Wachtkamer Havenstraat geef ik vluchtelingen een gezicht. Ik vind het belangrijk dat meer mensen kennis maken met vluchtelingen, ook al is het op papier. Als meer mensen vluchtelingen zien als personen, als individuen, draagt dat zeker bij aan minder haat en meer begrip voor deze ‘nieuwe buren’.
De tekeningen zijn gemaakt door Habtom Weldemichael, die ook in de Havenstraat gewoond heeft.

Bestel hier

 


Wil jij ook jouw boek uitgeven?

Lees er alles over op onze website:   

klik hier: Boek uitgeven in eigen beheer

klik hier: Boek Zeker Uitgeven pakket

klik hier: Ebook - elektronisch boek uitgeven

  

Zojuist verschenen:

Ultralang hardlopen

Door Theo Grent

Voor sommige mensen zijn marathons te gemakkelijk geworden. Wat eens het toppunt in hun leven was, is nu een opstapje naar wedstrijden voorbij de afstand van 42.195 meter. Het aantal ultramarathons neemt daarom jaarlijks toe. 

Geïnspireerd door de aansprekende prestaties van elite-langeafstandslopers, durven duizenden mensen momenteel langere afstanden aan. Als je in ogenschouw neemt dat de populariteit van de ultraloopsport de laatste jaren explodeerde, bestaat er een grote behoefte aan informatie over dit onderwerp


Bestel hier


Overleven na de diagnose

Door Corina Engelander

Corina is 45 jaar als ze te horen krijgt dat ze borstkanker heeft. In 10 maanden tijd heeft zich een tumor ontwikkeld naar 2,8 cm. Ze krijgt te horen dat ze in de hoogste gradatie zit (5). Ze krijgt het gehele traject aangeboden om haar leven te redden. Chemo, operatie, bestraling en dan nog vijf jaar hormoontherapie. Ze vertelt hoe zij het jaar na haar diagnose heeft beleefd. Eerst wordt de grond onder je voeten weggeslagen, dan kom je in een achtbaan terecht van onderzoeken en informatie. Vervolgens, na twee ziekenhuisopnames begint bij haar de geestelijke aftakeling. In haar verhaal beschrijft ze hoe belangrijk het is om goede geestelijk ondersteuning te krijgen. Met haar verhaal hoopt ze lotgenoten te ondersteunen maar ook aan hen inzicht te geven wat je na de diagnose mag verwachten en wat er op je afkomt. 

2015 was het zwaarste jaar uit mijn leven maar ook mijn mooiste jaar. Ik heb prachtige mensen leren kennen en bijzondere gebeurtenissen mogen meemaken dankzij vrijwilligers en het medisch personeel. Deze mensen verdienen van mij een lintje en krijgen een diepe buiging. Wees je ervan bewust, dat patiënten op zo’n moeilijk moment in hun leven, zich gesteund voelen door jullie inzet en betrokkenheid. 

Bestel hier

 


JouwBoek.nl - Uitgeverij U2pi - U2pi BV 
Carolina van Nassaustraat 161, 2595 SX  Den Haag
Telefoon: 070-3872770
info@jouwboek.nl

 

Klik hier voor onze leveringsvoorwaarden

© 2009 - 2012 JouwBoek Voorburg